Kazım Karabekir Paşanın Fakültemizi Ziyaretinin 95.Yılı Anısına Kızı Timsal Karabekir'in Fakültemizi Ziyareti

İstiklal harbi komutanlarından Kazım Karabekir Paşa'nın ormancılığa gösterdiği sevgi ve ilgi üzerine 15 Kasım 1923'te Fakültemize yaptığı ziyaretin 95. yılı anısına İÜC Orman Fakültesi Tarih ve Kültür Kulübünün İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği etkinliğe Kazım Karabekir Paşa’nın kızı Sayın Timsal Karabekir Hanımefendi konuşmacı olarak katılmıştır. Konferansa İÜC Orman Fakültesi dekanı Sayın Prof.Dr. Turgay Akbulut, İstanbul Orman Bölge Müdürü Sayın Recep Ateş ve fakülte öğretim üyeleri ile çok sayıda öğrenci katılmıştır.

İstanbul OBM Bilgi Teknolojileri İletişim Şube Müdürü Sayın Erhan Kılıç Kazım Karabekir Paşa’nın fakülte ziyaretini içeren tarihi vesikalar ile ilgili kısa bir sunum gerçekleştirmiştir. Ardından Sayın Timsal Karabekir hanımefendi, Kazım Karabekir Paşa’nın hayatını, Kurtuluş Savaşı ve sonrasını da içeren bir sunum ile dinleyicilere aktarmıştır.

Program sonunda İÜC Orman Fakültesi dekanı Sayın Prof.Dr. Turgay Akbulut Sayın Timsal Karabekir Hanımefendiye “Kazım Karabekir Paşa’nın fakültemizi ziyaretinin 95. yılı anısına” bir plaket takdim etmiştir. İstanbul Orman Bölge Müdürü Sayın Recep Ateş ise Kazım Karabekir Paşa’nın anısına dikilen fidanın sertifikasını Sayın Timsal Karabekir Hanımefendiye takdim etmiştir.