Orman Mühendisliği Bölümü Akademisyen ve Öğrencilerimizin TÜBİTAK Proje Başarısı

Fakültemiz Orman Mühendisliği bölümü 4.sınıf öğrencilerinden Mücahit Türkmen ve Bekir Taşdemir tarafından hazırlanan ve Tübitak’ın 2209-A Programı kapsamında sunulan “Mert ve Saka Gölü Longoz Ormanlarında Güncel Polen Dağılımının İncelenmesi (2016-2017)” konulu araştırma önerisinin, uygulanması için destek hakkı kazanılmıştır. Yapılacak çalışma ile; Mert ve Saka Gölü Longoz ormanlarının farklı vejetasyon noktalarında, 2016-2017 yılları arasında toprağa düşen odunsu ve otsu bitki polen yoğunluğu (cm2/yıl) incelenecek ve bu proje ile elde edilen polen yoğunluğu verileri Avrupa Polen İzleme Sistemi Veri Bankası’yla (European Pollen Monitoring Programme) paylaşılacaktır. Ayrıca bu proje ile birlikte, ilk kez Tauber tipi polen tuzaklarının 2007 yılında yerleştirildiği Mert ve Saka Gölü Longoz ormanlarında 10 yıllık (2007-2017) polen yoğunluğu izleme çalışmaları Avrupa Polen İzleme Protokolü’ne göre tamamlanmış olacaktır.

Projede emeği geçen Bölümümüz öğrencilerini ve proje danışmanları Dr. Öğretim Üyesi Nurgül KARLIOĞLU KILIÇ’ı kutlar; başarılarının devamını dileriz.

Orman Mühendisliği Bölüm Başkanlığı