2019 TÜBA Ödülleri - Doç.Dr. Zeki CANDAN Ödüle Layık Görüldü

TÜBA- GEBİP Ödülleri; doğa, mühendislik, sağlık bilimleri ile sosyal bilimler alanlarında çalışan üstün başarılı genç bilim insanlarını, bilimsel çalışmalarını Türkiye’de sürdürmeleri, kendi çalışma gruplarını oluşturmaları, Türkiye kaynaklı uluslararası düzeyde nitelikli proje ve yayınlarını ödüllendirme ve teşvik amacıyla 2001’den beri veriliyor. Özgün ve yüksek talep gören program kapsamında, ödül sahiplerine 3 yıl boyunca her yıl 20 bin liralık mali desteğin yanında, tez aşamasındaki doktora öğrencileri için de ayrıca her yıl 6 bin liralık ek destek ve akademi üyelerince danışmanlık da sağlanıyor.

Böylece şimdiye kadar TÜBA-GEBİP ödülü kazanan bilim insanı sayısı 508’e yükseldi. Diğer yandan TÜBA-Genç Akademi’nin Kasım 2019 tarihli TÜBA Konsey Kararı ile kurulmasıyla birlikte GEBİP Ödülü sahiplerinin Genç Akademi’nin doğal üyeleri olmasına karar verildi.

Önümüzdeki günlerde çağrıya çıkılacak olan 2020 TÜBA-GEBİP Ödülleri, Türkiye’nin uluslararası bilim camiasındaki tanıtımı ve ilişkileri, üstün başarılı genç bilim insanlarının teşviki ve çalışmalarını Türkiye’de sürdürmeleri bakımından özel bir öneme sahiptir.

TÜBA bilim insanlarını teşvik, takdir ve ödüllendirme misyonu kapsamında her yıl verilen TÜBA-GEBİP Ödülü’nü 2019 yılında; 20 farklı üniversite ve kurumdan 28 üstün başarılı genç bilim insanı kazandı.