İÜC Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü 13. Endüstri Danışma Kurulu Toplantısını Düzenledi

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü’nün 13. Endüstri Danışma Kurulu (EDK) toplantısı, 21 Ocak 2021’de gerçekleştirildi. Üniversite – sanayi işbirliğinin arttırılması için her yıl düzenli olarak toplantı gerçekleştiren EDK’da, orman ürünleri endüstrisini (ağaç işleme makineleri, ahşap esaslı levha, ahşap yapı, masif ahşap, mobilya ve aksesuar, kâğıt ve ambalaj sektörü vb.) temsil eden çeşitli firma ve sivil toplum kuruluşlarının işveren ve/veya yönetici düzeyinde temsilcileri ile Bölüm öğretim elemanları yer almaktadır.

Bu yıl 16 işveren/yönetici ve 20 öğretim elemanı olmak üzere toplam 36 kişinin katıldığı toplantı, pandemi koşulları nedeniyle uzaktan erişim yöntemiyle gerçekleştirilmiştir. 13.’sü düzenlenen EDK’nın bu toplantısında; pandemi sürecinde eğitim ve sektörde yaşanan gelişmelerin değerlendirilmesi, güncel koşullara göre eğitim amaçlarının iç ve dış paydaşlarla değerlendirilmesi, lisansüstü mezunlarının istihdamının arttırılması konuları görüşülmüştür.