İŞKUR Akademik Çalışma Programı ile Akademik Çalışmalara Maddi Destek

Üniversite öğrencilerine Sosyal Çalışma Programı ile önemli imkan sağlayan İŞKUR, İŞKUR Akademik Çalışma Programı ile akademik çalışmalarda bulunan öğrencilere maddi destek sağlayarak yine öğrencilere önemli imkanlar sunuyor. Lisans öğrencilerine 2.500 TL, yüksek lisans öğrencilerine 5.000 TL ve doktora öğrencilerine 7.500 TL tutarında destek akademik çalışmalar karşılığında verilecek.  Başarılı adaylara verilecek destekler karşılıksız olacak ve destek sahiplerine herhangi bir sorumluluk yüklemeyecektir. Programa başvurular 15 Mart 2021 – 14 Nisan 2021 tarihleri arasında online olarak gerçekleştirilecektir.

Program Hakkında

İŞKUR Akademik Çalışma Programı; lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri tarafından hazırlanacak olan akademik çalışmaları teşvik etmek, çalışma hayatı ve istihdam alanına katkı sağlamak amacıyla hayata geçirilen bir programdır.

Program ile; lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerini araştırma yapmaya teşvik etmek, öğrencileri destekleyerek işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu alanlara yönelik beşeri sermaye havuzunun genişletilmesine katkı sağlamak, başarılı ülke uygulamalarının incelenerek ulusal bazda bilimsel kaynak oluşturacak akademik yayınların sayısını artırmak ve akademik çalışmaların sonuçlarının işgücü piyasasına uyarlanarak ülke menfaatlerine yönelik politikaların oluşturulmasını sağlamak amaçlanmaktadır.

Değerlendirme

Akademik Çalışma Programına başvuran lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin yapmış olduğu çalışmaların değerlendirilmesinde; adayların genel akademik not ortalaması, hazırlanan akademik çalışma ve yabancı dil puanı dikkate alınacaktır. Yapılan başvuruların incelenmesi sonucu olumlu olarak değerlendirilen çalışmaların başarı puanı;

• Genel akademik not ortalamasının %60’ı
  • Akademik çalışma için verilecek puanın %30’u
  • Yabancı dil sınav puanının %10’u esas alınarak hesaplanacaktır.

Akademik çalışma için verilecek puan, aday tarafından yapılacak akademik çalışmanın ve çalışmaya dair sunumun değerlendirilmesi sonucu belirlenecektir. Hesaplanacak başarı puanı üzerinden yapılacak sıralamaya göre kazanan adaylar belirlenecektir. Aynı başarı puanına sahip adaylardan lisans/yüksek lisans/doktora öğrenimi sırasında program kapsamında akademik çalışma alanlarında ders almış olanlara öncelik verilecektir. Bu kapsamda, daha fazla ders almış aday, daha başarılı kabul edilecektir. Eğer adaylar ilgili alanda ders almamışlarsa sırasıyla; genel akademik not ortalamasına, başvuru sırasında hazırlanan akademik çalışma puanına ve yabancı dil bilgisine bakılacaktır.

• İŞKUR Akademik Çalışma Programı Nedir?

• Kimler Başvuru Yapabilir?

Lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri, herhangi bir bölüm sıralaması olmaksızın Akademik Çalışma Programına başvurabileceklerdir.

Program hakkında detaylı bilgi almak ve başvuruda bulunmak için TIKLAYINIZ